Ugrás a tartalomra

Forgalomcsillapítás Budatétényben, időkorlátos parkolás Budafokon

2024. április 26. péntek
Önök kérték, mi megvalósítottuk: 30-as zónát alakítottunk ki a Művelődés utca környékén és a Bajcsy-Zsilinszky út–Terv utca által határolt területtől fölfelé, valamint időkorlátos parkolást vezettünk be Budafokon.
Forgalomcsillapítás Budatétényben, időkorlátos parkolás Budafokon

A lakosság kérésének megfelelően, egy forgalomtechnikus bevonásával megterveztük a forgalmi rendet, ami lehetővé tette a 30-as korlátozású területté nyilvánítást.

Erre azért volt szükség, mert a Nagytétényi úttól fölfelé található mellékutcákat sokan használják a környéken lévő intézmények elérésére, valamint menekülőútként azokban az esetekben, amikor a Nagytétényi úton erős a forgalom.

A rendszeres gyorshajtások miatt azonban gyakoribbak lettek a balesetek is, ezért az ott élőkkel egyetértve fontosnak tartottuk a forgalom csillapítását.

A táblákat a Klauzál Gábor utca–Bíbic utca–Terv utca–Bajcsy-Zs. utca–Kápolna utca–Sándor utca, valamint a Bajcsy-Zs. utca–Jókai Mór utca–Nagytétényi út–Park utca által határolt területen helyeztük ki.

Szintén a lakosság kérésére időkorlátos parkolást vezetünk be a Kálváriahegy utca–Péter-Pál utca kereszteződésétől a Savoyai Jenő tér irányába mintegy 45 méteres szakaszon, a páratlan oldalon. Munkanapokon 06.00–18.00 óra között legfeljebb 30 perc várakozás lehetséges. A várakozás megkezdésének időpontját a járművön – gépkocsi esetében a szélvédő mögött – elhelyezett tárcsán kell jelezni.

Kérjük, figyeljenek a változásokra és közlekedjenek óvatosan!